Urenlang wandelen en fietsen vanaf camping UtSicht in Bakkeveen

Fochteloerveen omgeving Minicamping UtSicht BakkeveenDe omgeving van Bakkeveen kent een enorme variëteit aan landschappen en natuurgebieden. Met de fietsknooppunten zet u zelf uw route uit. Zo weet u precies hoe lang de route is en wanneer u weer terug bent op de camping

Het Fochteloërveen is een natuurgebied dat bestaat uit levend hoogveen. Tegenwoordig broeden hier weer kraanvogels. Met een beetje geluk krijgt u ze te zien.

De Bakkeveense Duinen lenen zich uitstekend voor wandelingen. U vindt er een aantal wandelroutes die u moeiteloos met elkaar kunt verbinden tot een wandeling van 12 kilometer. Vanaf de uitkijktoren heeft u een prachtig overzicht over dit gebied.

De Friese Wouden bestaan, zoals de naam al prijsgeeft, uit verschillende bossen, voornamelijk loofbomen die via mooie coulissen landschappen met elkaar zijn verbonden.

 

In het nationaal Park Drents Friese Wold krijgt de natuur weer vrij spel. Dat levert een bijzonder mooi en afwisselend landschap op waar u vrij doorheen kunt fietsen.

Al deze gebieden zijn voor een geoefende fietser allemaal vanaf camping UtSicht eenvoudig te bereiken.

Iets verder weg ligt het Lauwersmeergebied. Ook zeer zeker de moeite waard. Met in de zomer zeearenden, orchideeën  en prachtige uitzichten over de Waddenzee.